ARTVİN BELEDİYESİ’NDE YENİ DÖNEM İLK MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

Genel 07/04/2024 13:59

Artvin Belediyesi Meclisi, Belediye Başkanımız Sn. Bilgehan Erdem başkanlığında gerçekleşti.

31 Mart yerel seçimlerin ardından Artvin Belediyesi Meclisi, yeni üyeleri ile birlikte ilk toplantısı Belediye Başkanımız Sn. Bilgehan Erdem başkanlığında gerçekleşti.

Türk büyükleri, Türk devletleri kurucuları, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal etmiş şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra Meclis açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanımız Bilgehan Erdem, “Hepiniz hoş geldiniz. Zorlu bir süreçten geçtik. Hepimiz için meşakkatli olan bir süreçti. Halkın tecellisiyle seçildik ve sizlerde seçilmişler olarak Artvin’in en kıymetli, en güzide topluluğusunuz. Bundan sonra Artvin’i beraber yönetip, beraber hizmet edeceğiz. Zaten topluluğun manzarasına baktığımda Artvin’e hizmet etmeyen hiç kimse yok. O yüzden böyle güzide bir toplulukla çalışmaktan ben Artvin adına onur duyacağımı söylemek istiyorum. İyi ki varsınız, iyi ki geldiniz.

Seçim sürecini herkes kendi kampanyasına göre yürüttü. Ben özellikle sizlere çok teşekkür ediyorum. Bu kampanyayı centilmence yürüttüğünüz için. Hiçbir gerginlik olmadı. Herhangi bir sürtüşme olmadan kendi içimizde kazanan kim olursa olsun Artvin’deki siyaseti çok güzel bir yere çıkardığımızı düşünüyorum. O yüzden sizlere, kendi yol ve çalışma arkadaşlarıma içtenlikle teşekkür ediyorum.

Tabii ki meclislerde karşı çıkacağınız şeylerde olacak. Bunlar hiç sorun değil. Çünkü muhalefet olmazsa kendimizi kontrol etmemiz, kendimizi sorgulamamız asla mümkün değil. O yüzden alanda her zaman söyledim, şimdi de söylüyorum ‘’ben Artvin’de arkadaşlık, kardeşlik ülküsünün her şeyden önde olduğunu düşünüyorum. Elimden geldiğince ve dilimin döndüğünce, gücüm yettiğince bu kardeşlik ülküsünü ilerletmemiz gerektiğini düşünüyorum. Çocuklarımıza bırakabileceğimiz en büyük miraslardan birinin de bu olduğunu düşünüyorum. Bu konuda benimle paydaş olduğunuzu da çok iyi biliyorum. ” dedi.

Belediye Başkanımızın konuşmasının ardından Artvin Belediye Meclisi'nde encümen, çeşitli komisyonlar ile bağlı bulunan birliklere üye seçimi gerçekleştirildi. Belediye meclis toplantısı her ayın ilk perşembesi saat 10.00’da toplanması kararlaştırıldı. Meclis toplantısı 14 gündem maddesinin görüşülmesinin ardından son buldu.

Yapılan oylamalarda aşağıdaki meclis üyeleri, ilgili görevlere seçildi:

1-   Meclis Başkan Vekilleri:

Nursal BÜLBÜL

Gürsel ATABEY

2-   Kâtip Üyeleri:

Seda TÜRK                       (Asıl Üye)

Murat ARSLAN               (Asıl Üye)

Nursal BÜLBÜL             (Yedek Üye)

Ercument SEÇKİN        (Yedek Üye)

3-  Encümen Üyeleri:

Kazim KESKİN

Ercument SEÇKİN